Saksamaal süstiti arvatavasti tuhandetele inimestele vaktsiini asemel soolalahust (10)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Koroonavaktsiini süstimine eakale.
Koroonavaktsiini süstimine eakale. Foto: CLAUDIO REYES

Põhja-Saksamaa võimud pöördusid teisipäeval tuhandete inimeste poole, et nad uuesti Covid-19 vaktsiinidoosi tegema tuleksid, kuna selgus, et õde Punasest Ristist võis inimestele vaktsiini asemel soolalahust süstida, vahendas Reuters.

Reuters kirjutas, et õde kahtlustatakse selles, et ta süstis varakevadel - märtsis ja aprillis - Friisimaal ehtsate vaktsiiniannuste asemel inimestesse soolalahust. «Olen sellest juhtumist täiesti šokeeritud,» kirjutas kohalik poliitik Sven Ambrosy ühismeedias.

Kohalikud võimud võtsid ühendust ligi 8600 elanikuga, kelle puhul on alust kahtlustada, et neile Covid-19 vaktsiini päriselt ei manustatudki. Kuigi soolalahus on kahjutu, olid vaktsineerimiskeskuses käijad peamiselt eakad, kellel on ühtlasi suurem oht koroonaviirusesse nakatumiseks. 

Politseiuurija Peter Beer ütles pressikonverentsil, et tunnistajate sõnul on ohu kartus põhjendatud. Punase Risti õe - kelle nime ei nimetatud - motiiv oli ebaselge, kuid varasemalt oli ta ühismeedias vaktsiinide suhtes skeptilisust üles näidanud. 

Hetkel pole selge, kas õde on kahtlustatavana kinni peetud või saanud juhtumis süüdistuse. 

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles