Kamtšatkal kukkus alla kopter 17 inimesega pardal

Copy
Mi-8 kopter Kamtšatkal. Pilt on illustreeriv.
Mi-8 kopter Kamtšatkal. Pilt on illustreeriv. Foto: Yelena Vereshchaka

Kamtšatkal pääses kopteriõnnetusest eluga üheksa inimest, teatasid neljapäeval uudisteagentuurid Interfax ja AFP viidates informeeritud allikatele.

Kopteris viibis õnnetushetkel 14 turisti ja kolm meeskonnaliiget. Üks reisijatest on alaealine.

Hiljem kinnitas informatsiooni ametlikult Venemaa eriolukordade ministeeriumi eestkõneleja ja tervishoiuministeerium. Sündmuskohal tegutsevad päästetöötajad.

«Kronotski looduskaitsealal kukkus järve turiste vedanud helikopter Mi-8. Eluga pääses vähemalt üheksa inimest. Teiste otsingud jätkuvad,» ütles ametnik.

«Kopter kukkus Kuriili järve Ozernõi kordoni lähedal. Neljapäeva hommikul oli seal tihe udu. Meil ​​oli seal mitu mootorpaati, mis olid koheselt valmis, sest seal viibib kogu aeg inimesi, kes töötavad kaitsealal. Päästekopter ei saa veel õhku tõsta, sest oodatakse ilma paranemist,» täpsustas allikas.

«Üheksa inimest on leitud ja nad on kõik elus. Eluga pääsenute seas on ka kaks meeskonnaliiget,» kinnitas ministeeriumi esindaja uudisteagentuurile Interfax.

Üks meeskonnaliige ja seitse turisti on kadunud.

Juhtunuga seoses on algatatud kriminaalasi.

«Kamtšatka prokuratuur alustas uurimist turismiteenuste osutamist käsitlevate õigusaktide ja reeglite rakendamise kohta seoses Kuriili järvel toimunud lennuõnnetusega. Rikkumiste korral rakendatakse asjakohaseid meetmeid ja tuuakse seaduserikkujad kohtu ette,» edastati teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles