Iraak on Leedu piirilt kodumaale toonud umbes 370 kodanikku (2)

BNS
Copy
Leedu piirivalve patrull Purvenai küla läheduses 10. juulil.
Leedu piirivalve patrull Purvenai küla läheduses 10. juulil. Foto: MINDAUGAS KULBIS

Iraak on kodumaale toonud umbes 370 kodanikku, kes olid jäänud Valgevene ja Leedu piirile, teatas kolmapäeval välisministeeriumi eestkõneleja Ahmed al-Sahaf.

Sahaf kinnitas, et Iraak kavatseb ka lähitulevikus koju lennutada oma kodanikud, kes on piirile jäänud.

Iraak teatas eelmisel nädalal, et peatab tähtajatult kõik reisilennud Minskisse, sest soovib kaitsta oma kodanikke, kes sattunud «inimsmugeldajate võrgustike ohvriteks». Minskisse võivad lennata vaid tühjad lennukid, et tuua tagasi Iraagi kodanikke.

«Vastavalt valitsuse juhtnööridele teatab Iraagi tsiviillennundusamet kõigi Iraqi Aiwaysi, või teiste lennuettevõtete lendude peatamisest Iraagist Minskisse kuni edasiste korraldusteni,» teatas amet reedel.

«Ainsad lennud Valgevenesse on need, millega tuuakse Iraagi kodanikke tagasi. Need lennukid lahkuvad Iraagist ilma reisijateta.»

Riigile kuuluv lennuettevõte Iraqi Airways teatas selle nädala algul, et peatab lennud Minskisse nädalaks, kuid ettevõtte Fly Baghdadi lennukid jätkasid lende Valgevene pealinna. Nädala teises pooles peatati ka selle eralennufirma lennud.

Sel aastal on Leedus Valgevene piiri lähedal kinni peetud üle 4000 piiriületaja, peamiselt Iraagi kodanikud.

Leedu on kehtestanud rändesurve tõttu riigis eriolukorra. Ametiisikute hinnangul on rändevool Valgevene režiimi organiseeritud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles