KOHALIK VAADE Itaalia paneb pühadeks riigi kinni

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Itaallased näevad augusti keskel hulgakesti puhkama sõitmist oma õigusena. Pildil rand Aadria mere ääres Riminis. 
Itaallased näevad augusti keskel hulgakesti puhkama sõitmist oma õigusena. Pildil rand Aadria mere ääres Riminis. Foto: Josi Donelli/www.imago-images.de/Scanpix

Vestlus Rooma Prati linnaosa Koriani kliiniku füsioterapeudiga kulges nii: «Järgmisel nädalal pole võimalik. Ma tahtsin töötada teisipäevani, aga kuna peaaegu ühtegi patsienti pole, lähen esmaspäevast puhkusele. Olen tagasi 23. augustil.» «Ja kes siis kliinikus töötab, et raviga jätkata?» «Mitte keegi. Terve korrus on suletud, on Ferragosto.»

Mõni traditsioon on itaallastele püha. Keiser Augustuse ajast (elas aastatel 63 eKr – 14 pKr) pärinev Ferragosto on kindlasti üks neist. Kuigi mõni näeb seda vääramatu õigusena, on teistele see täielik vaimupimedus, mis halvab kogu riigi tegevuse, sest kõik võtavad samal ajal puhkuse välja. Ja seda eriti sellise kriisi keskel.

«Keegi siin tööd ei tee. Aitab puhkustest kuni Ferragostoni,» teatas Sitsiilia energeetikaameti direktor insener Salvatore D’Urso eelmisel aastal, raputades nii itaallaste tüüpilise dolce vita alustalasid. Insener väljastas isegi ringkirja, milles öeldi, et kuna Covidi-pandeemia tõttu olid tekkinud mitme kuu pikkused tõrked töödes, peatatakse puhkuste väljavõtmine 15. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles