Viis Vene sõjaväelast hukkus Türgis tuletõrjelennuki õnnetuses (4)

Copy
Tulekustutuslennuk Be-200.
Tulekustutuslennuk Be-200. Foto: TASS/Scanpix

Türgi lõunaosa metsatulekahjude piirkonnas kukkus laupäeval alla Venemaalt appi saadetud mereväe tuletõrjelennuk Be-200 kaheksa inimesega pardal, teatas kohalik meedia.

Lennuki pardal olnud viis Vene sõjaväelast ja kolm türklast hukkusid.

Riiklik uudisteagentuur Anadolu kirjutas, et sündmuskohale kiirustasid päästjad. Telepildist võis näha mägipiirkonnas suitsusammast kerkimas.

«Lennukis olid viis Vene sõjaväelast ja kolm Türgi esindajat, kes osutasid meeskonnale tulekoldeid,» teatas Vene kaitseministeerium.

Õnnetuse hetkel oli lennuk maandumas.

Vene kaitseministeerium teatas juulis, et saadab Türki appi tuld kustutama amfiiblennuki Be-200. Lennuk kuulus mereväe koosseisu.

Be-200 on mitmeotstarbeline vesilennuk, mis on ette nähtud tule kustutamiseks, erakorralise abi osutamiseks looduskatastroofide piirkondades, otsinguteks ja päästetöödeks veel, meditsiini- ja transpordilendudeks, aga ka looduskeskkonna jälgimiseks.

Lennuk võib võtta pardale 12 tonni vett. Paagid täidetakse 14 sekundiga, glisseerides kiirusega 150-190 kilomeetrit tunnis vee pinnal. Ühe tankimisega suudab lennuk tulekoldele visata 270 tonni vett.

Vene lennukid on ka varem Türgis käinud abiks tuld kustutamas.

Vene ja Türgi liidrid avaldasid kaastunnet hukkunute omastele.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles