EL lubas pingutada afgaanidest personali julgeoleku tagamise nimel (2)

BNS
Copy
Afghan security forces stand guard at the entrance gate of Hamid Karzai International Airport in Kabul, Afghanistan August 15, 2021. REUTERS/Stringer
Afghan security forces stand guard at the entrance gate of Hamid Karzai International Airport in Kabul, Afghanistan August 15, 2021. REUTERS/Stringer Foto: Stringer

Euroopa Liit tõdes pühapäeval, et Talibani sisenemine Kabuli on muutnud pakilisemaks kaitse osutamise selle afgaanidest personali ähvardava võimaliku kättemaksu eest.

Brüssel lubas püüda tagada nende julgeolekut.

«Küsimus on äärmiselt pakiline, me võtame seda väga tõsiselt ja jätkame pingsat tööd EL-i liikmesriikidega neile kiirete lahenduste leidmiseks ja nende turvalisuse tagamiseks. Oleme tihedas liikmesriikidega kontaktis ja teeme tihedat koostööd, et maksimeerida meie kohalike töötajate ja nende ülalpeetavate võimalusi turvalisse kohta kolida,» lausus EL-i pressiesindaja.

NATO lubas aidata hoida Kabuli lennuvälja evakueerimisteks avatuna

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles pühapäeval, et allianss aitab tagada Kabuli lennuvälja toimimise ajal, mil välisriigid kiirustavad evakueerima oma personali.

«Rääkisin Afganistani olukorrast ÜK peaministri Boris Johnsoni ning meie liitlaste Kanada, Taani ja Hollandiga. NATO aitab hoida Kabuli lennuvälja avatuna, et aidata kaasa evakueerimisele ja seda koordineerida,» kirjutas Stoltenberg Twitteris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles