MTÜ Mondo koostööpartnerite tulevik Afganistanis paistab tume

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Foto: OMAR SOBHANI

Humanitaarabi ja maailmaharidusega tegeleva MTÜ Mondo arengukoostöö suuna juht ja Afganistani projektide koordinaator Riina Kuusik-Rajasaar tõdes ERRile, et praegu on arutluse all nende Afganistanis asuvate partnerite võimalik evakueerimine.

Kuusik-Rajasaare sõnul on tema partnerite väitel käinud Taliban käinud kodudes ja nõudnud vallalisi tüdrukuid oma liikmetele naiseks. Seda hoolimata Talibani enda ametlikest teadetest, et tüdrukud ei pea oma hariduse pärast muretsema.

Kuusik-Rajasaar märkis, et paljud MTÜ Mondo partnerid on põgenenud Kabuli, kuhu Taliban täna sisenes, ning neile on saadetud ähvarduskirju. Hetkel üritab Mondo olla 24 tundi partneritele kättesaadav, samuti on arutluse all, kuidas inimesi evakueerida ja kas neil oleks võimalik Euroopas asüüli taotlema hakata.

Aruteludesse on kaasatud ka Eesti välisministeerium. Juba on Eestilt abi palunud kuus inimest - Mondo ja Eesti abiga loodud tüdrukutekooli haldava organisatsiooni juhtkond ja kooli direktor, äsja lõppenud ämmaemandate koolituse koordinaator koos oma tütardega ja koolitusi koordineerinud inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles