Läti piiril on keelatud siseneda 400 migrandil

Postimees
Copy
Guntis Pujāts.
Guntis Pujāts. Foto: Edijs Pālens/LETA/Scanpix

Läti piirivalvejuht Guntis Pujāts sõnas Läti Raadiole 16. augustil, et Läti-Valgevene piiril oli 15. augusti keskööks peetud kinni 395 ebaseaduslikku sisserändajat, vahendab LSM.lv.

Läti-Valgevene piirialal välja kuulutatud eriolukord lubab piirivalvuril viivitamatult keelata sisserändajate sisenemise ja migrantide päritoluriiki tagasisaatmise.

Migrandid Vorzovas 11. augustil.
Migrandid Vorzovas 11. augustil. Foto: Valda Kalnina/EPA/Scanpix

Pujāts nentis, et Läti pool võtab migrantide osas kasutusele mitmeid humanitaarabi meetmeid. Neile antakse vajadusel vett ja toitu, samuti värvatakse meedikuid, kes hindavad migrandi füüsilist vormi, et olla kindel, kas tal on võimalik jätkata õues elamist.

Artis Pabriks. 
Artis Pabriks. Foto: Ivars Soikāns/LETA/Scanpix  

Kaitseminister Artis Pabriks sõnas Läti televisioonile, et migrantide sissevool on osa hübriidsõjast. Pabriks kritiseeris ÜRO Pagulasameti (UNHCR) muret Läti olukorra pärast. Pabriks leiab, et sellised mured tuleb adresseerida Valgevenele, kust iraaklased Lätti saadetakse.

«Tehniliselt peavad Lukašenko Valgevenesse kutsutud inimesed seal asüüli taotlema. Kõik etteheited tuleb suunata sinna,» ütles kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles