Uue World Trade Centeri ehituskulud on paisunud kolmandiku võrra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue World Trade Centeri ehitamine
Uue World Trade Centeri ehitamine Foto: SCANPIX

Sõltumatute eelarveekspertide sõnul on New Yorki rajatava uue World Trade Centeri ehituseelarve kasvanud esialgsest kolmandiku võrra.

2008. aastal New Yorgi ja New Jersey sadamavõimude algatatud ehitusprojekti maksumuseks määrati 11 miljardit dollarit (umbes 8,4 miljardit eurot), edastab Helsingin Sanomat.

Nüüdsetel hinnangutel kulub ehitustöödele 14,8 miljardit dollarit (umbes 11,2 miljardit eurot).

New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo ja New Jersey osariigi kuberner Chris Christie tellisid eelarveekspertiisi pärast seda, kui New Yorgi ja New Jersey sadamavõimud tõstsid möödunud aasta augustis tunneli- ja teemakse.

Ekspertide sõnul on sadamavõimude, kes valitsevad ka Kennedy ja LaGuardia lennujaamu, projektijuhtimine nõrk ning selle projektiga seotud isikutel ei olnud ülevaadet kulude kasvamisest.

Sadamavõimude sõnul on vähenenud liiklus kahandanud nende sissetulekuid ning ehitamisel on kerkinud üles kümneid projekteerimisvigasid ning tarnitud on ebakvaliteetset materjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles