Olukord Kabuli lennujaamas on rahunenud

Postimees
Copy
Sajad inimesed täna Kabuli lennujaamas.
Sajad inimesed täna Kabuli lennujaamas. Foto: STR/AP Photo/Scanpix

Ühendkuningriigi evakueerimisoperatsiooni juht Afganistanis Ben Key sõnas BBCle, et olukord Kabuli lennujaamas on täna palju rahulikum.

Ta nentis, et Kabuli lennujaama varasemad stseenid olid murettekitavad. Pärast seda, kui Taliban vallutas pealinna Kabuli, klammerdusid sajad afgaanid Ühendriikide lennukite külge, püüdes põgeneda.

Key sõnas, et evakueerimine on töötanud täistuuridel ning ta on kindel, et lennuväli on saavutanud praeguseks stabiilsuse. Praeguseks on evakueeritud 300 inimest ning Key usub, et kokku tuuakse välja umbes 6000-7000 inimest, vahendab BBC News. 

Suurbritannia kuninglik õhuvägi (RAF) Airbus A400M lennuk täna Suurbritannia lõunaosas. Suurbritannia saadab järgmiste päevade jooksul tagasi Afganistani 900 sõdurit, et aidata evakueerimisprotsessiga.
Suurbritannia kuninglik õhuvägi (RAF) Airbus A400M lennuk täna Suurbritannia lõunaosas. Suurbritannia saadab järgmiste päevade jooksul tagasi Afganistani 900 sõdurit, et aidata evakueerimisprotsessiga. Foto: Justin Tallis/AFP/Scanpix

Key lisas, et Taliban kontrollib Kabuli lennujaama väravaid ja peab kohalike komandöridega läbirääkimisi inimeste lubamiseks lennujaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles