Süüria aktivistid: Homsi pommitamises on hukkunud 47 inimest

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsuse vastased korraldasid Marat al-Numanis, mis jääb põhjapoolse provintsi Idlibi lähistele, ülestõusnute ja valitsusvägede kokkupõrgetes hukkunutele matuse.
Süüria valitsuse vastased korraldasid Marat al-Numanis, mis jääb põhjapoolse provintsi Idlibi lähistele, ülestõusnute ja valitsusvägede kokkupõrgetes hukkunutele matuse. Foto: SCANPIX

Süüria valitsusvägede mürsurünnakus Homsi linnale on viimase kaheksa tunniga saanud surma vähemalt 47 inimest, teatasid opositsiooniallikad täna.

Aktivist Mohammad Hassani sõnul tuginevad need andmed mitmes linnaosas kokku loetud surnukehade arvule.

President Bashar al-Assadi režiimi vastaste rahutuste keskmes olevat Homsi on pommitatud reedest saadik.

Lääne- ja araabia riigid on püüdnud survet Damaskusele suurendada. USA sulges seal esmaspäeval oma saatkonna ja mitu riiki on oma suursaadiku tagasi kutsunud.

Venemaa ja Hiina panid laupäeval veto ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonile, milles kutsuti Assadi tagasi astuma ja mõisteti tsivilistide vastu suunatud vägivald hukka. Moskva sõnul soosis resolutsioon üht vaenupoolt.Vene välisminister Sergei Lavrov tegi teisipäeval kiirvisiidi Süüriasse, kus pärast kohtumist Assadiga ütles, et «meie toodud signaal liikuda aktiivsemalt kõigis suundades võeti kuulda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles