Postimees Berliinis ⟩ Kallas: kui Saksamaa on masin, siis Eesti võiks olla selle tarkvara (5)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Saksa kantsler Angela Merkel ütles eilsel pressikonverentsil Kaja Kallasega, et Valgevene hübriidrünnak Leedu vastu on rünnak kogu Euroopa Liidu vastu. 
Saksa kantsler Angela Merkel ütles eilsel pressikonverentsil Kaja Kallasega, et Valgevene hübriidrünnak Leedu vastu on rünnak kogu Euroopa Liidu vastu. Foto: Kay Nietfeld/Reuters/Scanpix

Eesti peaminister Kaja Kallas ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel vestlesid eile Berliinis toimunud kohtumisel nii Lukašenka režiimist ja olukorrast Afganistanis kui ka rohepöördest ja koostöö tihendamisest.

Kallase sõnul on Saksamaa olnud kliimapoliitika vedur ja suunanäitaja ning see on koht, kus Eestil on vaja järele jõuda. «Rohepööre tagab meie lastele turvalise tuleviku ning samuti on see majanduse jätkusuutlikuma ümberkorraldamise võimalus, mis toob endaga kaasa uusi investeeringuid,» lausus Kallas.

Pärast konverentsi Postimehele antud intervjuus tõdes Kallas, et Eestil on palju võita ettevõtluse sümbioosist Saksamaaga ning see teema oli päevakorras nii Merkeliga kui ka kohtumisel Saksamaa ettevõtjatega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles