Qantas muudab vaktsineerimise oma töötajatele kohustuslikuks

BNS
Copy
Qantas
Qantas Foto: EPA/Scanpix

Austraalia lennufirma Qantas teatas kolmapäeval, et muudab koroonaviiruse vastu vaktsineerimise oma töötajatele kohustuslikuks.

Qantas on üks esimesi Austraalia suurfirmasid, mis sellise sammu astub. Lennuettevõtte sõnul kehtib see reegel ka tema odavlennufirmale Jetstar.

Qantase piloodid, pardateenindajad ja lennujaamatöötajad peavad olema täielikult vaktsineeritud 15. novembriks. Teistele töötajatele antakse selleks aega järgmise aasta 31. märtsini.

«Täielikult vaktsineeritud tööjõu omamine aitab kaitsta meie inimesi viiruse eest, kuid kaitseb ka meie kliente ja kogukondi, kuhu me lendame,» ütles Qantase peadirektor Alan Joyce avalduses.

Qantas teatas otsusest pärast seda, kui Austraalia konservatiivne valitsus ütles, et ei muuda vaktsineerimist kohustuslikuks, vaid jätab selle küsimuse iga firma enda otsustada.

Lennufirma ütles, et personali küsitlus näitas, et 89 protsenti on valmis laskma end koroonaviiruse vastu vaktsineerida või on seda juba teinud. Neli protsenti ei ole sellega nõus või ei saa lasta seda teha.

«On selge, et vaktsineerimised on ainus viis lõpetamaks lukkupanemiste ja piiride sulgemise tsüklit ning paljudele Qantase ja Jetstari töötajatele tähendab see naasmist tööle,» ütles Joyce.

Lennufirma, mis koondas koroonapandeemiast põhjustatud reisipiirangute tõttu tuhandeid töötajaid, on olnud vaktsineerimise valjuhäälne pooldaja, kuna soovib oma tegevust kiiresti hoogustada.

Qantas teatas varem, et nõuab rahvusvahelistelt reisijatelt täielikku vaktsineerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles