KOMMENTAAR ⟩ Karmo Tüür: otsustavad hübriidvalimised Venemaal (1)

Karmo Tüür
, politoloog
Copy
Telesaatejuht Marina Kim (vasakul) ja keskvalimiskomisjoni juht Ella Pamfilova loosimisel, kus selgitati välja riigiduuma valimistel osalevate erakondade järjekord valimissedelitel. 
Telesaatejuht Marina Kim (vasakul) ja keskvalimiskomisjoni juht Ella Pamfilova loosimisel, kus selgitati välja riigiduuma valimistel osalevate erakondade järjekord valimissedelitel. Foto: Artjom Geodakjan/TASS/Scanpix

Kuu aja pärast toimuvad Venemaal valimised. Otsustavad, nagu alati, aga seekord veidi veel enam kui tavaliselt. Hübriidsed nagu alati, aga ka seda veel enam kui tavaliselt.

Valimised tuleb hääldada selle sõna väga mitmuselises võtmes. Venemaa valimiskorraldus on koondanud kõikvõimalikud valimised ühtsele valimispäevale, mis seekord toimub 19. septembril. Valimised kohalikesse volikogudesse ja regionaalsetesse parlamentidesse, rajooniülemate valimised ja – mis kõige peamisem – ka riigiduumasse.

Hübriidseks nimetatakse tänapäeval väga erinevaid asju, alates autodest kuni rünnakuteni. Mida ma pean silmas hübriidvalimiste all? Aga seda, et need nagu oleks valimised ja nagu poleks ka.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles