USA survestab Talibani lubama afgaanidel Kabuli lennujaama jõuda

Copy
Kabuli lennuväljal.
Kabuli lennuväljal. Foto: Sra Taylor Crul/U.S. Air

USA survestab islamiliikumist Talibani lubama Afganistani kodanikel Kabuli lennujaama jõuda, teatas kolmapäeval Ühendriikide asevälisminister Wendy Sherman.

«Oleme näinud teateid, et Taliban, vastupidiselt nende avalikele avaldustele ja võetud kohustustele meie valitsuse ees, takistab riigist lahkuda soovivatel afgaanidel lennujaama jõudmist,» ütles Sherman ajakirjanikele.

USA kindrali Mark Milley sõnul lubab Taliban samas Afganistanis viibivatel ameeriklastel Kabuli lennujaama reisida, et riigist lahkuda.

«Taliban hõlbustab Ameerika kodanike ohutut läbipääsu lennujaama. Need on siis USA passi omanikud,» ütles USA staabiülemate ühendkomitee esimees Milley.

USA kaitseminister Lloyd Austin kinnitas, et Ühendriikide väed evakueerivad Kabuli lennujaamast võimalikult palju inimesi.

«Me kavatseme evakueerida kõik, keda me füüsiliselt suudame ja jätkame seda protsessi nii kaua, kui võimalik,» sõnas Austin oma esimestes avalikes kommentaarides pärast Kabuli langemist.

Austini sõnul on kohapealsed ametnikud rääkinud Talibani esindajatega, et õigete volitustega inimesed tuleb koheselt läbi lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles