Kreeka talupidajad blokeerivad piiripunkte

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded kreeka põllumehed blokeerisid sel nädalal piiriületuspunktid ja suured maanteed, et protesteerida alanevate kokkuostuhindade pärast ning nõuda valitsuselt maksualandusi ja kompensatsiooni.


Kolmapäeval katkesid läbirääkimised valitsusega ning vastuseks sellele eile suure massina Bulgaaria piirile koondunud meeleavaldajad tekitasid maanteedele kilomeetritepikkused järjekorrad, vahendas Reuters.

Politsei andmetel osaleb blokaadis umbes 8000 põllumeest, kelle käitumine ärritas teele seisma jäänud veokijuhte. Katsed liiklust ümber juhtida tõid aga kaasa kaebused inimestelt, kes olid tasunud kiirteemaksu, aga pidid nüüd minema väiksematele teedele.

Talupidajad sulgesid lisaks Bulgaariale ajutiselt ka Makedoonia ja Türgi piiripunktid ning sajad mahajäetud traktorid ummistasid maanteed Ateenast riigi põhjaosas asuvasse Thessalonikisse, samuti liiklussõlmesid mitmel pool mujal Kreekas ja isegi Kreeta saarel.

Kreeka põllumeeste protestid vältavad juba viiendat päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles