Kapitooliumi lähedal pommi õhkida ähvardanud mees alistus

Copy
USA Kapitooliumi politseinik.
USA Kapitooliumi politseinik. Foto: AP/Scanpix

Kapitooliumi juures täna pommi õhkida ähvardanud mees alistus pärast tunde kestnud vastasseisu, teatas USA politsei.

Politsei oli varem teatanud, et uuritakse lõhkeaine olemasolu kahtlases sõidukis Kapitooliumi ja Kongressi Raamatukogu hoone lähedal ning inimestel on palutud piirkonnast lahkuda.

«Varsti pärast seda, kui me talle telefoni toimetasime, tuli mees autost välja ja alistus. Lähedalasuvad taktikalised üksused võtsid ta ilma vahejuhtumiteta vahi alla,» ütles politseijuht Thomas Manger ajakirjanikele.

Operatsioonis osales ka Föderaalne Juudlusbüroo (FBI), mis saatis kohale läbirääkijad.

Pikapevokis istunud mees tegi Facebookis mitu ähvardust ja nõudis võimalust rääkida president Joe Bideniga.

«Ma püüan saada Joe Bidenit telefonile. Ma olen parkinud siin kõnniteel kohe selle kauni kupatuse kõrval,» lausus mees, kes ütles Facebookis oma nime olevat Ray Roseberry.

Ähvarduste peale evakueeriti inimesed Kongressi Raamatukogust ning Senati büroohoonest, kuid mitte lähedalasuvast Vabariiklaste Rahvuskomitee peakorterist.

Nii senat kui ka esindajatekoda on praegu vaheajal, kuid Kapitooliumi personal on tööl.

Pinge Kapitooliumi piirkonnas on endiselt kõrge seoses enam kui seitse kuud tagasi 6. jaanuaril toimunud rahutustega. Toona veel presidendiametis olnud Donald Trumpi toetajad ründasid Kapitooliumi ja võitlesid politseiga, püüdes nurjata presidendivalimiste tulemuste kinnitamist.

Aprillis rammis mees autoga Kapitooliumi lähedal politseinikke ja tõkkepuud. Juhtumis sai surma üks politseinik, mille järel lasid korravalvurid ründaja maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles