INTERVJUU ⟩ Leedu parlamendi esimees: Lukašenka rünnak on küüniline ja salakaval (2)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Viktorija Čmilytė-Nielsen 20. augustil Tallinnas iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva tähistamisel. 
Viktorija Čmilytė-Nielsen 20. augustil Tallinnas iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva tähistamisel. Foto: Gert Tali

Aljaksandr Lukašenka juhitud hübriidrünnaku vastu tuleb seista resoluutselt ja ühtselt, ütles Eestit iseseisvuse taastamise 30. aastapäeval külastanud Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen, kelle meelest joonistus ka praegustes kriisides välja Balti riikide eriline suhe ja sõprus.

Te olete meil külas pidupäeval, mil tähistame kolmekümne aasta möödumist iseseisvuse taastamisest. Kuidas on see suhe, mis tekkis Balti riikidel iseseisvuse taastamisel, aidanud meil praeguseid kriise koos ületada?

See side on meile väga tähtis. Mõnikord öeldakse, et Balti ühtsus on müüt, kuid minu arvates on väga selge, et meie teekonnad kulgevad rööbiti.

Me astusime koos Euroopa Liitu ja NATOsse ning kui räägime rasketest aegadest, siis on Balti naabrid alati meie lähedasemad liitlased. Me tunneme, et meil on sõbrad, kelle poole abipalvega pöörduda.

Aljaksandr Lukašenka režiimi hübriidrünnaku valguses on samuti väga hästi näha, kuidas Eesti ja Läti olid esimesed, kes meile appi tõttasid nii sõna kui ka teoga, saates vajalikke ametnikke ja materjale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles