Migrantide voog Leedu-Valgevene piiril on peatunud (2)

BNS
Copy
Foto: Jānis Laizāns

Leedu-Valgevene piiril on juba poolteist kuud abiks olnud Eesti piirivalvurid, teatas pühapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Olukord eestlaste valvataval piirilõigul Druskininkai juures on selle aja jooksul rahunenud ja Valgevene saadetud põgenike voog pidurdunud.

ESTPOL5 teise vahetuse juht Janek Pinta näitas, kus eestlased koos Leedu ametivendadega patrullimas käivad. Piirile läheneda võib üksnes koos piirivalvuritega, niisama uitajaid ähvardab trahv. Druskininkai asub Leedu lõunaservas Poola piiri lähedal.

See piirilõik oli üks selline, kust suvel tuli palju põgenikke Valgevenest Leedu poolele. Praeguseks on sinna kerkinud tara ja ületusüritusi on üksikud nädalas. Leedu piirivalve ei luba põgenikke enam üle piiri ja saadab nad varjupaika taotlema ametlikesse piiriületuspunktidesse.

Druskininkais on sellised olukorrad lahenenud siiani rahumeelselt. Rändevoo tipphetkedel tuli seal ööpäevaga üle piiri 150 põgenikku, viimasel nädalal on katsetajaid olnud üksikud.

Lisaks meie politsei- ja piirivalveameti kümneliikmelisele üksusele on Leedu piiril abiks ka Eesti kaitseväelased kolme droonimeeskonnaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles