ÜLEVAADE ⟩ Löfven pärandab ametijärglasele hulga keerulisi ülesandeid (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Pühapäeval Stockholmi lähistel Åkersbergas peetud suvekõne lõpetas peaminister Stefan Löfven ootamatu teatega, et paneb sügisel sotside esimehe ja valitsusjuhi ameti maha. 
Pühapäeval Stockholmi lähistel Åkersbergas peetud suvekõne lõpetas peaminister Stefan Löfven ootamatu teatega, et paneb sügisel sotside esimehe ja valitsusjuhi ameti maha. Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency/AFP/Scanpix

Rootsi valitsusjuhi Stefan Löfveni otsus lahkuda sügisel sotsiaaldemokraatide esimehe ja seega ka peaministri kohalt tuli parteikaaslastele ootamatult ning tähendab tema mantlipärijale kohe hakatuseks keerulist ülesannet suruda läbi valitsuse tuleva aasta eelarve.

«See pole kerge, aga see on õige,» selgitas Löfven otsust SVT-le pärast seda, kui oli üleeile peetud suvekõnes teatanud, et loobub Sotsiaaldemokraatliku Partei juhtimisest novembri alguses toimuval erakonna kongressil, et anda uuele juhile aega valmistuda 2022. aasta septembrikuisteks parlamendivalimisteks.

«Valijatele on ausam öelda tuleval aastal valimiskampaanias, et meil on see parteiesimees ning see inimene on peaministrikandidaat. See isik saab juhtida erakonda ja riiki pika aja jooksul,» lausus valitsusjuht.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles