Küpros tühistab 14 türklasest amentiku passid

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Petros Karadjias

Küprose võimud teatasid esmaspäeval, et tühistavad seoses vaenuliku tegevusega saare põhjaosas töötavate 14 türklasest ametniku passid.

Valitsuse pressiesindaja Marios Pelekanos ei täpsustanud, milliste ametnikega on tegemist, kuid selgitas, et otsus on seotud Türgi plaanidega avada kummituslinn Varosha.

Euroopa Liit kutsus eelmisel kuul Türgit üles loobuma plaanist suruda Küprosel läbi kahe riigi lahendus ja taasavada algsetest kreekakeelsetest elanikest tühjendatud Varosha rannakuurort.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Küprose türklaste liider Ersin Tatar teatasid nädal varem, et avavad endise kuurorti, mis jäi tühjaks pärast Ankara 1974. aasta invasiooni saare põhjaossa.

«Valitsus otsustas tühistada, mitte uuendada ega edaspidi väljastada Küprose passe mitmetele isikutele, kes kas osalevad kas pseudovalitsuse või on Varosha avamiskomisjoni liikmed,» ütles Pelekanos.

«Nende ametnike tegevus õõnestab Küprose Vabariigi suveräänsust, sõltumatust, territoriaalset terviklikkust ja julgeolekut,» lisas kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles