Stoltenberg: NATO koordineerib evakueerimist Kabuli lennuväljalt

BNS
Copy
Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Foto: Francisco Seco

NATO peasekretär Jens Stoltenberg teatas teisipäeval, et allianss on asunud koordineerima inimeste evakueerimist Kabuli lennuväljalt.

«Mitusada NATO töötajat ja lepingupartnerit pakuvad tähtsaid teenuseid, nagu lennuliikluse juhtimine, kütusetarned ja side lennuväljal,» vahendas alliansi pressiteenistus tema sõnu G7 virtuaalsel tippkohtumisel.

Ta lisas, et NATO võttis endale ka koordineeriva rolli, et tagada maksimaalselt tõhus inimeste evakueerimine, ning rõhutas Kabuli lennujaama avatuna püsimise tähtsust.

Stoltenbergi sõnul on tähtis säilitada edusammud, mida afgaani rahvas viimase 20 aasta jooksul rahvusvahelise kogukonna märkimisväärsel toel on saavutanud.

Ta märkis, et NATO prioriteet on tagada, et Afganistanist ei saaks Läänt ründavate rahvusvaheliste terroristide platvormi.

Tunnistades, et terrorismiohu naasmine on võimalik, lubas Stoltenberg, et NATO liitlased jätkavad võitlust rahvusvahelise terrorismiga, ning hoiavad silma peal, et Afganistanist ei saaks uuest terrorirühmituste varjupaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles