Hiina lisab kooliprogrammi Xi Jinpingi mõtteloo õpetuse

Copy
Algkoolilapsed sel nädalal Hiina Jilini provintsi pealinnas Changchunis. Nüüdsest kuulub nende õppekavva ka president Xi Jinpingi ideoloogia.
Algkoolilapsed sel nädalal Hiina Jilini provintsi pealinnas Changchunis. Nüüdsest kuulub nende õppekavva ka president Xi Jinpingi ideoloogia. Foto: Zhang Nan / Xinhua / ZUMA Press / Scanpix

Hiina täiendab koolide riiklikku õppekava riigi presidendi Xi Jinpingi poliitilise ideoloogia õpetamisega ning riigijuhi mõtteid hakatakse käsitlema kõigis kooliastmetes alates algkoolist kuni ülikoolini välja.

Hiina haridusministeeriumi uue juhendi kohaselt aitab Xi mõtteloo tutvustamine teismelistes kujundada marksistlikke uskumusi ning harida sotsialismi ehitajaid ja edasikandjaid, toetudes kõikehõlmavale moraalsele, intellektuaalsele, füüsilisele ja esteetilisele aluspinnale, vahendas BBC.

Juhend kõneleb muuhulgas töökasvatusest, mis peaks looma töökat meelsust, ning riiklikku julgeolekut puudutava hariduse andmisest, samuti partei ladvikut puudutavate teemade käsitlemisest.

«Algkoolid keskenduvad sellele, et kasvatada armastust riigi, Hiina Kommunistliku Partei ja sotsialismi vastu. Põhikoolis on fookus kogemuste omandamise ja teadmiste õpetamise kombinatsioonil, et aidata õpilastel kujundada esmaseid poliitilisi hinnanguid ja arvamusi,» kirjeldas Hiina riiklik väljaanne Global Times õppekava uuendust. «Kõrgkoolis on rõhk enam teoreetilise mõtlemise ülesehitamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles