AHASTUS ⟩ Meedia kritiseerib maailma liidrite hambutust afgaanide kaitsmisel (4)

Postimees
Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: AFP / Scanpix

Maailma meediaväljaanded ning ajakirjanikud sarjasid teravalt ohus inimeste Afganistanist evakueerimist käsitlenud G7 kohtumise tulemusi, kõige enam kriitikat sai Ameerika Ühendriikide presidendi Joe Bideni poliitika.

Suurbritannia peaminister Boris Johnson, Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja teised Euroopa liidrid soovisid pikendada 31. augusti tähtaega vägede väljaviimiseks Afganistanist. «Suurbritannia seisukoht on see, et me tahame kauemaks jääda, kui see on võimalik,» sõnas Ühendkuningriigi kaitseminister Ben Wallace, vahendab Al Jazeera.

Suurbritannia peaminister Boris Johnson tunnistas pärast tippkohtumist, et ei suutnud enda Ameerika kolleegi evakueerimistähtaja osas ümber veenda.

The New York Timesi ajakirjanike Mark Landleri ja Michael D. Sheari sõnul üritas kohtumist vedanud Suurbritannia peaminister sündmusi vaadata paremas valguses. Johnson sõnas, et evakueerimine on olnud üsna edukas.

Ta lisas, et juhid leppisid Talibaniga kokku tegevuskava, kuidas jätkata edasist suhtlust. «Tingimus number üks on see, et nad [Talibani juhid] peavad garanteerima [evakuatsiooni] kuni 31. augustini ja pärast seda turvalise läbikäigu neile, kes soovivad lahkuda,» lausus Johnson pärast kohtumist BBCle.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles