Hoolimata kiiresti kasvavast nakatumisest ei kavatse Uus-Meremaa taganeda plaanist juurida koroonaviirus ühiskonnast välja. Iisraelist laekuvad andmed aga näitavad, et kolmanda vaktsiinisüsti saanud eakamate hulgas hakkab Delta tüvest tingitud viiruse laine taanduma.

Pfizer/BioNtechi vaktsiini kolmandat doosi hakkas Iisrael pakkuma üle 60-aastatstele esimesena maailmas 30. juulil. Nüüd võivad kolmanda doosi vaktsiini saada kõik üle 30-aastased, kellel teise doosi saamisest on möödas vähemalt viis kuud.

Viimase kümne päevaga on seejuures Iisraelis hakanud nakatumine kahanema eakamate inimeste seas, kellest enam kui miljon on saanud kolmanda vaktsiinisüsti, selgub Iisraeli tervishoiuministeeriumi statistikast.

Tšehhi täisealistest elanikest nakatusid pooled alates pandeemia algusest kuni tänavu märtsini koroonaviirusega, näitab Brno Masaryki ülikooli uurimus. Ametliku statistika kohaselt on nakatumine kinnitatud riigis aga ainult 1,7 miljonil elanikul ehk vähem kui viiendikul.

Teadlased kontrollisid uurimuses SARS-CoV-2 viiruse antikehade olemasolu vabatahtlike organismis enne, kui algas laiaulatuslik vaktsineerimine.

Uus-Meremaa Covid-19 küsimuste ministri Chris Hipkinsi sõnul ei kavatse riik hoolimata nakatumiste arvu kasvust loobuda oma taktikast kõrvaldada kõik nakkuskolded.

Täna teatas saareriik 63 uuest nakatunust ning tegu on suurima päevase hüppega alates läinud nädalast, mil puhang alguse sai. Haiglas on Covid-19 tõttu Uus-Meremaal tosin inimest.

Puhangu valguses on välismeedia, aga ka mõned kodumaised kommentaatorid seadnud kahtluse alla Uus-Meremaa senise taktika juurida haigus ühiskonnast välja.

Kommentaarid
Copy