Britist varjupaigaomanikul lubatakse evakueerida Kabulist 200 kassi ja koera (2)

Copy
Kass jalutamas Kabuli lennuväljal. Foto on illustratiivne.
Kass jalutamas Kabuli lennuväljal. Foto on illustratiivne. Foto: Alexander Klein / AFP / Scanpix

Afganistanis loomade varjupaika pidanud mehel lubatakse 200 kassi ja koera tšarterlennukiga Kabulist ära tuua, ütles täna Briti kaitseminister.

Endine merejalaväelane Paul «Pen» Farthing tegi loomade evakueerimiseks edukalt kõrgel tasemel kampaaniat olukorras, kus tuhanded inimesed teevad meeleheitlikke pingutusi pääsemaks Afganistanist enne, kui evakueerimine 31. augustil Talibani ja USA otsusel lõpetatakse.

Farthing asutas pärast teenistust Briti relvajõudude koosseisus Kabulis loomade varjupaiga nimega Nowzad, et päästa koeri, kasse ja eesleid.

Praegu on ta Kabulis ja on ühisrahastusplatvormi abiga saanud lennuki, mis toob Kabulist ära nii 200 looma kui varjupaigatöötaja peredega. Ettevõtmine kannab nime operatsioon Noa laev.

Briti kaitseminister Ben Wallace leidis esialgu, et on vale eelistada lemmikloomi inimestele, kui lennujaama ümbruses ootavad päästmist tuhanded inimesed, kes kardavad riigis võimu haaranud Taibani kättemaksu.

Kolmapäeva hommikul teatas ta aga Twitteris, et andis loa Farthingi töötajad Kabuli lennujaamas vastu võtta.

«Kui ta oma loomadega kohale jõuab, otsime tema lennukile pilu,» lisas minister.

Farthingi sõnul võib ta transportida loomi lennuki pagasiruumis ja võtta 250-kohalise lennuki vabadele kohtadele afgaane.

Suurbritannia on evakueerinud alates 13. augustist Afganistanist üle 10 000 inimese, kolmapäeval on kavas veel lende.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles