Biden ja USA juhtivad IT-firmad astuvad samme küberjulgeoleku nimel

Copy
Amazoni, Microsofti ja Google'i logod. Foto on illustratiivne.
Amazoni, Microsofti ja Google'i logod. Foto on illustratiivne. Foto: Angela Weiss / AFP / SCANPIX

Valges Maja avalikustab kolmapäeval toimuval küberjulgeoleku tippnõupidamisel USA juhtivate infotehnoloogia ettevõtete osavõtul meetmed küberjulgeoleku tagamiseks, et hoida ära ründeid kriitilise taristu vastu.

USA president Joe Biden ja kõrged valitsusametnikud kohtuvad Apple'i, Google'i, Amazoni ja Microsofti juhtidega ning rahanduse ja kommunaalteenuste valdkonna esindajatega.

Häkkimised ja andmelekked on tabanud USA olulist torujuhet, lihatööstust ja Microsofti meilisüsteemi, samuti on erinevatele sektoritele osaks saanud lunavararünnakud.

Viimased rünnakud on muutnud teema kiireloomuliseks, nõudes nii avaliku- kui ka erasektori tähelepanu, ütles ajakirjanikele kohtumisega seotud ametnik, kes lubas, et teatavaks tehakse ka konkreetsed meetmed.

«Tahame keskenduda mis tahes pahatahtliku tegevuse algpõhjustele,» ütles ta, lisades, et see tähendab üleminekut tugevamatele süsteemidele nii valitsuse kui ka tööstusettevõtete tasandil.

Häkkerirünnakud laialt kasutatud SolarWindsi tarkvarale tekitasid küsimuse 16 kriitilise sektori julgeolekust, mille hulgas on energeetika, avalik teenistus, riigikaitse, toidusektor ja tööstus.

Mõned analüütikud kutsuvad üles karmimate sanktsioonide kehtestamisele Venemaale ja teistele küberkurjategijaid mahitavatele riikidele. Teised kutsuvad aga pöörama rohkem tähelepanu krüptovaluutale, mida häkkerid lunavara kogumise puhul kasutavad.

Suurte tehnoloogiaettevõtete tegevjuhtidest osalevad Sundar Pichai Google'ist, Andy Jassi Amazonist, Tim Cook Apple'istja Satya Nadella Microsoftist.

Valitsusliikmetest on kohal kaubandusminister Gina Raimondo, energeetikaminister Jennifer Granholm, sisejulgeolekuminister Alejandro Mayorkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles