Dubais peeti kinni tagaotsitav Itaalia narkoparun

Copy
Dubai, Araabia Ühendemiraadid. Foto on illustratiivne.
Dubai, Araabia Ühendemiraadid. Foto on illustratiivne. Foto: Christopher Pike / Reuters / Scanpix

Dubai võimud kinnitasid kolmapäeval, et võtsid kinni ühe Itaalia kõige tagaotsituma narkoparuni ja tema parema käe, kes olid aastaid tagaotsitavad.

Itaalia kõige ohtlikumaks tagaotsitavaks peetud Raffaele Imperiale oli Napoli allilma juhtfiguur.

Aastal 2016 põgenes ta arvatavalt Ühendemiraatidesse.

«Lisaks vahistati Imperiale parem käsi Raffaele Mauriello, kes vastutab ebaseaduslike tulirelvadega sooritatud mõrvade ja palgamõrvade kavandamise ja elluviimise eest,» lisati avalduses.

Dubai politsei teatel kasutas Imperiale valedokumente, elades Antonio Rocco nime all, ning kasutas oma liikumise varjamiseks mitmeid erinevaid autosid.

«Imperiale elas eraldi asuvas majas, kust oli võimalik kõrgemalt jälgida tulijaid,» ütles kriminaaljuurdluse osakonna juht Jamal Salem Al Jallafi.

«Võimude eksitamiseks vältis ta sihilikult täpse aadressi registreerimist,»

Napoli politsei ütles, et Imperiale vahistati Dubais 4. augustil koostöös Interpoli ja Europoliga.

Jallaf ütles, et politsei tungis Imperiale majja ja konfiskeeris suurtes summades sularaha, kalleid käekellasid ja maale.

Praegu on käimas Imperiale Itaaliale väljaandmine.

Itaalia ajalehe La Repubblica andmeil kuulus Imperiale Camorra maffia Amato-Pagana klanni. Ta lahkus Itaaliast 1990. aastatel, et pidada Amsterdamis kohvikut ja sidus end Hollandi narkokaupmeestega.

Kõigepealt kauples ta ecstasy tablettidega, kuid hakkas seejärel tegelema kokaiiniäriga, kus liikusid suuremad rahad. Ta tõi Lõuna-Ameerika narkokaupmeeste abiga Hollandisse tonnide kaupa kokaiini, mis liikus edasi Euroopa turgudele.

Samal ajal oli tal ka mitmeid restorane ja investeerimisfirma, kirjutas La Repubblica.

Aastal 2016 leidis Itaalia politsei ühest Napoli äärelinnas asuvast Imperialele kuuluvast majast kaks 14 aastat varem Amsterdami Van Goghi muuseumist varastatud maali.

Maalid «Scheveningeni merevaade» ja «Nueneni kirik kirikulistega» leiti Camorra maffiale korraldatud haarangu käigus.

Itaalia politsei teatel ostis Imperiale lähedane kaastööline, teine tuntud Camorra juht Vincenzo Aprea maalid narkoraha eest mustalt turult. Aprea viibib praegu vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles