Tansaanias lasti Prantsuse saatkonna lähedal maha viis inimest

Copy
Kaader sündmuskohalt.
Kaader sündmuskohalt. Foto: AFP / Scanpix

Tansaania äripealinnas Dar es Salaamis lasti kolmapäeval Prantsuse saatkonna lähedal maha viis inimest, kellest kolm olid politseinikud, teatasid võimuesindajad.

Veel kuus inimest sai haavata.

Politseiülem Simon Sirro ütles, et tulistaja oli välismaalane ja politsei arvates saabunud Somaaliast. Esialgu pole ründaja motiivid teada.

"On liiga vara järeldada, et see oli terrorism, kuna uurime endiselt motiive. Elanikud peaksid rahu säilitama," sõnas politseiülem Liberatus Sabas.

"Lisaks viiele hukkunule sai vahejuhtumis haavata veel kuus inimest," lisas Sabas.

Tavaliselt rahulikus mereäärses Dar es Salaami linnajaos asub muu hulgas hulk saatkondi. USA saatkond andis julgeolekuhoiatuse ja soovitas Ühendriikide kodanikel piirkonda vältida.

Mõni aeg enne tulistamist esines president Samia Suluhu Hassan linna teises piirkonnas julgeolekutöötajatele.

Kohalikus meedias edastatud kaadritel võis näha, kuidas linnaliinibussi lähedal liigub tänaval ruudulises särgis ja valge islamimütsiga mees, kes on relvastatud automaatrelvaga. Hiljem on näha teda tulistamas ja Prantsusmaa saatkonna sissepääsu lähedal maha langemas.

"Mees ilmus välja nagu mingi šeik. Kui ma teda tervitasin, siis ta ei vastanud. Ta higistas. Mõne aja pärast kuulsime tulistamist," kirjeldas üks tundmatuks jääda soovinud tunnistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles