Kabuli lennujaama plahvatustes hukkus vähemalt 73 inimest (5)

Copy
Haavatud inimesed pärast plahvatust Kabuli lennujaama lähistel.
Haavatud inimesed pärast plahvatust Kabuli lennujaama lähistel. Foto: WAKIL KOHSAR

Afganistani pealinna Kabuli lennujaama lähistel, kuhu viimastel päevadel on kogunenud tuhandeid riigist põgeneda soovivaid inimesi, nõudsid kaks plahvatust neljapäeval vähemalt 73 inimelu, teatasid meediakanalid CNN ja BBC.

Veel umbes 140 inimest sai vigastada.

Venemaa uudisteagentuur Interfax ja mitmed sealsed telekanalid olid juba tunde varem teatanud väga suurest ohvrite arvust.

Plahvatused leidsid aset enne 31. augusti tähtaega, mil USA lubas viia lõpule oma vägede väljaviimise Afganistanist. Samaks kuupäevaks on kavandatud ka USA ja teiste lääneriikide evakuatsiooni lõpp.

Kabuli peamise Erakorralise Meditsiini Haigla teatel on neile toodud kümneid surnuid ja haavatuid. Ühe teise Kabuli haigla teatel toodi neile pärast plahvatusi 60 patsienti.

Pentagoni pressiesindaja John Kirby teatas Twitteris kohe pärast plahvatusi, et rünnakus oli ka ameeriklastest ohvreid.

USA keskväejuhatuse ülem kindral Kenneth McKenzie kinnitas hiljem, et surma sai vähemalt 13 USA sõdurit. Uudisteagentuuri AP info kohaselt jätsid elu 11 merejalaväelast ja mereväe meedik. Veel 18 USA sõjaväelast sai haavata.

"Kolmeteistkümnes USA sõjaväelane on surnud rünnakus saadud haavadesse," täpsustas keskväejuhatuse eestkõneleja kapten Bill Urban.

McKenzie lubas neljapäeval terrorirühmitusele Islamiriik kättemaksu.

Kindral süüdistas rünnakutes kahte enesetaputerroristi, kes tema andmetel olid Islamiriigi võitlejad.

«Me töötame praegu väga kõvasti, et teha täpselt kindlaks, kes on selle argpüksliku rünnakuga seotud. Oleme valmis nende vastu meetmeid rakendama,» ütles McKenzie.

Kindral kinnitas, et USA väed on valmisolekus võimalikeks edasisteks Islamiriigi rünnakuteks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles