Islamiriik võttis vastutuse Kabuli terrorirünnakute eest

Copy
Pommirünnakutes vigasaanud Kabuli haiglas.
Pommirünnakutes vigasaanud Kabuli haiglas. Foto: Mohammad Asif Khan

Terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) võttis neljapäeva õhtul vastutuse Kabuli terrorirünnakute eest, teatas islamistide internetitegevust jälgiv monitooringuagentuur SITE Intelligence Group.

«Meie võitleja suutis täna tungida läbi kõikidest turvatõketest ja jõuda viie meetri kaugusele USA vägedest enne oma lõhkeseadeldise õhkimist,» edastas SITE džihaadirühmituse propagandakanalit Amaq.

Avalduses näis olevat mainitud vaid üht enesetaputerroristi ja üht plahvatust. Lennujaamas toimunud rünnaku käigus lõhkes vähemalt kaks pommi.

USA President Joe Biden ütles neljapäevasel pressikonverentsil, et pole näinud tõendeid Islamiriigi ja Talibani kokkumängu kohta Kabuli terrorirünnakute korraldamisel.

«Siiani pole tõendeid ega ka järeldusi selle kohta, et Talibani ja Islamiriigi vahel on täna toimunu läbiviimisel olnud kokkumäng,» ütles Biden.

Biden lubas neljapäeval kättemaksu Kabuli pommirünnakute korraldajatele.

«Me ei andesta. Me ei unusta. Me otsime teid üles ja sunnime teid maksma,» sõnas Biden pressikonverentsil.

USA keskväejuhatuse ülem kindral Kenneth McKenzie lubas neljapäeval samuti terrorirühmitusele Islamiriik kättemaksu Kabuli ohvriterohkete pommirünnakute eest.

Kindral süüdistas rünnakutes kahte enesetaputerroristi, kes tema andmetel olid Islamiriigi võitlejad.

«Me töötame praegu väga kõvasti, et teha täpselt kindlaks, kes on selle argpüksliku rünnakuga seotud. Oleme valmis nende vastu meetmeid rakendama,» ütles McKenzie.

Kindral kinnitas, et USA väed on valmisolekus võimalikeks edasisteks Islamiriigi rünnakuteks.

Afganistani pealinna lennujaama lähistel, kuhu viimastel päevadel on kogunenud tuhandeid riigist põgeneda soovivaid inimesi, nõudsid kaks plahvatust varem päeval vähemalt 73 inimelu. Surma sai ka 13 USA sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles