Smugeldajate poollagunenud kalakaater tõi Itaaliasse 539 migranti

Copy
Migrandid Vahemerel. Foto on illustreeriv.
Migrandid Vahemerel. Foto on illustreeriv. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Itaalia sõjaväealused aitasid täna hädast välja kipaka kalakaatri 539 migrandiga pardal, kui see lähenes Lampedusa saarele.

Kaks rannikuvalvelaeva ja tolliteenistuse alus viisid inimesed väiksemate rühmade kaupa kaldale.

Lampedusal Piirideta Arstide tegevust juhtiv Alida Serrachieri ütles, et päästetute hulgas oli kolm naist ja hulk saatjata alaealisi.

Serrachieri ei teadnud, kui kaua poollagunenud kaater pärast Liibüast teele asumist merel oli. Ta kinnitas, et migrandid ootasid Liibüas nädalaid ja isegi kuid, enne kui pääsesid inimkaubitsejate alusele lootusega Euroopasse jõuda.

Vähemalt 20 migrandi puhul avastati jälgi piinamisest. Serrachieri sõnul oli tegemist põletushaavadega ja tulirelvade tekitatud haavadega. Inimesed olid omadega väga läbi ja paljud kannatasid veepuuduse all, kinnias ta.

Paljud migrandid pärinesid Põhja- ja Lääne-Aafrikast, aga oli ka Bangladeshist pärit inimesi.

Varem oli laupäeval Lampedusale jõudnud kaks väiksemat Tuneesiast teele asunud paati, kummaski umbes 15 inimest. Kolmas selline paat umbes 20 migrandiga oli laupäeva pärastlõunal samuti saarele jõudmas.

Lampedusa kompleks, kus tulijad saavad täita varjupaigataotlusi, on mõeldud umbes 250 inimese jaoks, aga laupäeval kasvas sealsete asukate arv umbes 1200-ni. Paljud neist ootavad üleviimist Sitsiiliasse või Itaalia mandriossa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles