Pentagon: droonirünnak tappis Afganistanis kaks Islamiriigi tähtsat liiget (6)

Copy
John Kirby
John Kirby Foto: Susan Walsh

USA õhulöök Afganistanis tappis kaks tähtsat äärmusrühmituse Islamiriik (IS) tegelast ja kolmas sai haavata, kinnitas Pentagon laupäeval.

Ükski tsiviilisik ei saanud kannatada USA laupäevases rünnakus, mis järgnes enesetapupommari neljapäeval sooritatud ohvriterohkele rünnakule Kabuli lennujaama juures, ütles kindralmajor Hank Taylor pressikonverentsil.

Pentagon ei täpsustanud, kas USA rünnatud isikud olid enesetapuplahvatusega vahetult seotud.

«Nad olid ISIS-K ( Islamiriik-Khorāsāni) planeerijad ja läbiviijad. Ainuüksi sellest põhjusest piisab,» ütles Pentagoni pressiesindaja John Kirby.

Suitsiidirünnak avas Kabuli evakuatsioonidraamas uue lehekülje ning USA ametiisikud hoiatavad, et enne Afganistanist lahkumise lõpptähtaega on oht, et toimuda võib veel rünnakuid.

USA evakuatsioon Kabulist jätkub ning ametnike sõnul on uute terroriaktide oht kõrge. Laupäeval oli lennujaamas umbes 1400 inimest, kes on saanud heakskiidu evakueerimiseks.

Afganistanis on jätkuvalt 350 ameeriklast, kes on öelnud USA ametnikele, et soovivad riigist lahkuda, sõnas välisministeeriumi ametnik laupäeval. Vähemalt 5400 ameeriklast, tõenäoliselt isegi rohkem, on evakueeritud tänase seisuga, ütles ta.

Kokku on Afganistanist alates 14. augustist evakueeritud umbes 112 000 inimest. Evakuatsiooniga alustati, kui Taliban haaras riigis kontrolli enda kätte.

Kirby sõnul on kontroll Kabuli lennujaama üle jätkuvalt USA vägede käes. Päev varem teatas Taliban, et on osa lennujaamast enda kontrolli alla võtnud. AFP teatel olid Talibani võitlejad mitmes kohas lennujaama hoonetekompleksis ning USA sõdurid jälgisid neid reisiterminali katuselt.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles