Melbourne pikendab koroonapiiranguid

Copy
Austraalia suuruselt teine linn Melbourne.
Austraalia suuruselt teine linn Melbourne. Foto: WILLIAM WEST / AFP / Scanpix

Austraalia suuruselt teises linnas Melbourne'is kehtivaid koroonapiirnaguid pikendatakse viiruse deltatüve puhangust jagusaamiseks, teatasid ametivõimud pühapäeval.

Ligi seitse miljonit Melbourne'i ja seda ümbritseva Victoria osariigi elanikku pidanuks neljapäeval neli nädalat kestnud lukustusmeetmetest vabanema, aga osariigi peaministri Dan Andrewsi sõnul ei ole see võimalik, sest nakkusjuhtude arv tõusis ööpäevaga 92 võrra.

Melbourne on koroonapandeemia tõttu lukus kuuendat korda, linnas kehtib liikumiskeeld, mänguväljakud on suletud ja sportimine lubatud vaid rangetes piirides.

«Kogukonnas on ikka veel liiga palju juhtumeid, et saaks avaneda ja naasta vabaduste juurde, mida me armsaks peame ja meeleheitlikult tagasi ihkame,» ütles Andrews.

Peaminister ei täpsustanud, kui kaua inimestel veel kodus istuda tuleb, vaid ütles, et ametnikud vaevad erinevaid variante.

Naaberosariik Uus-Lõuna-Wales, kus asub ka Austraalia suurima elanike arvuga linn Sydney, teatas pühapäeval 1218 Covid-19 nakkusjuhust, mis on uus ööpäevarekord.

Sestpeale kui deltatüvi juuni keskel Austraalias levima hakkas, on kaheksa miljoni elanikuga osariigis tuvastatud ligi 19 000 nakkusjuhtu.

Viimasel ajal on hakanud hoogustuma ka vaktsineerimine ja oktoobriks loodetakse saada 70 protsenti täiskasvanud elanikest täielikult vaktsineeritud.

25 miljoni elanikuga Austraalias on kogu pandeemia jooksul tuvastatud üle 51 000 koroonajuhu ja surnud on ligi 1000 nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles