KOHALIK VAADE ⟩ Hispaanlasi üritatakse panna aega teistmoodi suhtuma

Gregorio García Maestro
Copy
Foto esimestest siesta meistrivõistlustest Madridis 2010. aastal. Aastatega on lõunauinak muutunud haruldasemaks. 
Foto esimestest siesta meistrivõistlustest Madridis 2010. aastal. Aastatega on lõunauinak muutunud haruldasemaks. Foto: Dominique Faget/AFP/Scanpix

Hispaanlased magavad vähe, sest meile meeldib öö, me töötame hiliste õhtutundideni ja meie elurütm ei käi päikeseringi järgi.

Pole tavatu näha hispaanlast kell 15 kodus söömas ja uudiseid vaatamas, ainult selleks, et kell 16.30 uuesti tööle naasta. Kontoris kulub veel kaks-kolm tundi, lisaks pool tundi või 40 minutit liiklusummikus või ühistranspordis, et tagasi koju jõuda.

Sama töötaja võib minna kaubanduskeskusesse kell 21 ja jõuda koju kell 22, et alles siis poole tunni pärast õhtust sööma hakata. Sel ajal lülitavad paljud sisse televiisori, et vaadata kõige magusamal eetriajal oma lemmiksarja, mis kestab hiliste öötundideni. See lükkab paljude magamamineku aja südaööst hilisemaks.

Minu eurooplastest sõbrad ei mõista hispaanlaste «eksootilist» graafikut. Neil on kummaline näha Madridi kesklinna baare ja tänavaid kell 23 rahvast täis, kui samal ajal on teiste Euroopa riikide linnad tühjad ning poed ja restoranid on selleks ajaks juba uksed sulgenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles