ÜLEVAADE Evakueerimise lõppvaatust Kabulis saadavad kärgatused

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
USA merejalaväelane kannab läinud nädalavahetusel Kabuli lennujaamas süles last, kelle pere läbis paras­jagu seal evakueerimisele eelnevat kontrolli. 
USA merejalaväelane kannab läinud nädalavahetusel Kabuli lennujaamas süles last, kelle pere läbis paras­jagu seal evakueerimisele eelnevat kontrolli. Foto: Victor Mancilla/USA merejalavägi/AFP/Scanpix

Pärast Ameerika Ühendriikide hoiatust, et terroriteod Kabuli lennuväljal päästmist ootavate inimeste ja evakueerimist korraldavate lääne sõjaväelaste vastu on tõenäolised, tabas Afganistani pealinna õhuvärava lähistel asuvat maja eile rakett ning USA üksused tõkestasid enese­tapurünnaku plaani.

Rakett maandus Kabuli politsei kinnitusel Khuwja Bughra naabruskonnas ning AP väitel oli videolt näha, kuidas suitsu kerkis umbes kilomeetri kaugusel lennujaamast. Raketitabamuse taga­järjel sai surma üks laps.

Reutersiga vestelnud USA ametnike teatel korraldasid nad aga eile Kabulis rünnaku terrori­rühmituse ISIS-K (Islamiriik Khorāsānis) võitlejate vastu, kes kavandasid enesetapu-autopommi­rünnakut lennujaamale. Kaks USA sõjaväelast kinnitasid omakorda AP-le, et droonioperatsioon oli edukas ning see põhjustas märki­misväärseid teiseseid plahvatusi, mis viitab sellele, et sõidukis oli suur kogus lõhkeainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles