Kohus lükkas tagasi Javlinski kaebuse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsioonipartei Jabloko liider Grigori Javlinski.
Vene opositsioonipartei Jabloko liider Grigori Javlinski. Foto: SCANPIX

Venemaa ülemkohus lükkas tagasi opositsioonipoliitik Grigori Javlinski kaebuse, jättes jõusse keskvalimiskomisjoni otsuse teda presidendikandidaadiks mitte registreerida.

Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel leidis kohtunik Nikolai Tolšejev, et Javlinski toetusallkirjade seas oli lubatust rohkem võltsinguid.

Keskvalimiskomisjoni väitel oli liberaalse opositsioonierakonna Jabloko presidendikandidaadi Javlinski toetusallkirjade seas lubatust rohkem ehk üle viie protsendi originaalide koopiaid või võltsinguid, mistõttu otsustas komisjon Javlinski 4. märtsi presidendivalimistelt kõrvaldada.

Jabloko teatel oli otsus Javlinski presidendivalimistelt kõrvale jätta poliitiline. Jabloko liidri Sergei Mitrohhini kinnitusel ei kavatse nad ülemkohtu otsust Haagi edasi kaevata, kuid erakond jätkab poliitlilist võitlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles