Palestiina liider kohtus Iisraeli kaitseministriga

Copy
Palestiina president Mahmud Abbas ja Iisraeli kaitseminister Benny Gantz.
Palestiina president Mahmud Abbas ja Iisraeli kaitseminister Benny Gantz. Foto: Thaer Ghanaim ja Menahem Gahana/AFP/Scanpix

Palestiina president Mahmoud Abbas kohtus pühapäeval Läänekaldal Iisraeli kaitseministri Benny Gantziga, tegemist oli esimeste ametlike Iisraeli-Palestiina kõnelustega alates Iisraeli peaministri Naftali Bennetti ametisseastumisest juunis.

Gantz sõitis Ram Allah´sse julgeoleku- ja majanduskõnelustele Abbasiga mõni tund pärast seda, kui Bennett naasis Washingtonist, kus ta kohtus Valges Majas USA presidendi Joe Bideniga.

Biden ütles kohtumise eel, et kutsub Iisraeli «edendama rahu, turvalisust ja jõukust nii Iisraeli kui ka Palestiina jaoks». Bennettile lähedane allikas kinnitas esmaspäeval, et valitsusel ei ole plaanis rahukõnelusi taaskäivitada.

«Kaitseminister Benny Gantz kohtus pühapäeva õhtul Palestiina Omavalitsuse esimehe Mahmoud Abbasiga, kellega arutati julgeolekupoliitikat ja majandust puudutavaid küsimusi,» teatas Iisraeli kaitseministeerium.

Ministeeriumi teatel ütles Gantz Abbasile, et Iisrael «soovib rakendada abinõusid Palestiina Omavalitsuse majanduse tugevdamiseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles