USA kaitseminister kinnitas Ukrainale toetust vastasseisus Venemaaga (1)

BNS
Copy
USA kaitseminister Lloyd Austin tervitab Pentagonis Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid.
USA kaitseminister Lloyd Austin tervitab Pentagonis Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid. Foto: MANDEL NGAN/AFP/Scanpix Baltics

USA kaitseminister Lloyd Austin kinnitas kohtumisel Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ja kaitseminister Andrei Taraniga, et Washington toetab jätkuvalt Kiievit tolle vastasseisus Vene poliitikaga, ning andis heakskiidu Ukraina pürgimustele liituda NATO-ga.

«Meie toetus Ukraina suveräänsusele, territoriaalsele terviklikkusele ja Euro-Atlandi püüdlustele on kõigutamatu,» vahendas Pentagon kaitseministri sõnu kõnelustel.

Austin ütles, et Ühendriigid kutsuvad Venemaad järjekordselt üles lõpetama Krimmi okupatsiooni ning konflikti põlistamist Ukraina idaosas. Minister lubas, et USA jätkab «Vene agressiooniga silmitsi oleva» Ukraina toetamist.

Pentagoni teates märgitakse, et poolte allkirjastatav lepete kaitsepartnerluse strateegiliste aluste osas teenib eesmärki tugevdada koostööd Ukrainaga selles valdkonnas.

USA kaitseministeeriumi andmeil on leppes kõne all ka kaitsetööstuse reformid, pidades silmas Ukraina NATO-püüdlusi, aga ka koostöö sellistes valdkondades nagu julgeolek Mustal merel, küberkaitse ning luureandmete vahetamine.

Zelenskõi nimetas seda lepet «uueks etapiks Ukraina ja USA koostöös kaitsevaldkonnas».

«Meie jaoks on väga tähtis USA toetus Ukraina territoriaalsele terviklikkusele, NATO liikmesusele ja vastutegevusele Vene Föderatsiooni agressioonile,» kirjutas ta Twitteris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles