USA eitas sõjaväekoerte jätmist Kabuli lennuväljale

Copy
Sõjaväekoerad. Foto on illustreeriv.
Sõjaväekoerad. Foto on illustreeriv. Foto: Carlos Tischler / IPA/SIPA/Scanpix

Pentagon eitas teisipäeval väiteid, nagu oleks USA sõjaväelased osa oma koertest lõpliku lahkumise käigus Afganistanist Kabuli lennuväljale maha jätnud.

«Et parandada ekslikke uudiseid, siis USA sõjavägi ei jätnud mingeid koeri puurides Hamid Karzai rahvusvahelisele lennuväljale, sealhulgas mitte ka kõne all olnud sõjaväe töökoerad,» kirjutas Twitteris Pentagoni pressiesindaja John Kirby.

Siseringi allikatele viidates kirjutas loomaõigusrühmitus PETA, et 60 pommikoera ja veel 60 muud «töökoera» jäeti maha ning nad «pidid kannatama kuumust ilma kohase juurdepääsuta toidule ja veele».

«PETA kutsub president Joe Bidenit – ja julgustab ka teisi seda tegema – astuma viivitamatuid samme,» on öeldud rühmituse avalduses.

PETA mainis ka oma muret kümnete koduloomade pärast, «keda nende evakueeritud ameeriklastest pered olid tänavaile vabaks lasknud, et nad ise enda eest hoolt kannaksid ning kus neil on vähe võimalust ellu jääda».

Ühendriigid viisid oma viimased sõdurid Afganistanist välja 30. augustil, lõpetades USA pikima sõja veidi enne selle ajendiks olnud 2001. aasta terrorirünnakute 20. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles