Biden tõrjus Zelenskõi palve paotada Ukrainale NATO ust (1)

Copy
Ukraina presidnet Voldõmõr Zelenskõi (vasakul) ja USA riigipea Joe Biden kohtusid eile Valges Majas.
Ukraina presidnet Voldõmõr Zelenskõi (vasakul) ja USA riigipea Joe Biden kohtusid eile Valges Majas. Foto: Pool/CNP/MediaPunch/www.imago-images.de/Scanpix

USA president Joe Biden toonitas eile Valges Majas Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõiga kohtudes, et Ühendriigid seisavad vastu Venemaa agressioonile, kuid ei näidanud kuidagi välja, et on valmis täitma Kiievi palvet võtta nad vastu NATOsse.

«Ameerika Ühendriigid jäävad kindlalt pühendunuks Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele puutumatusele, kui nad on silmitsi Venemaa agressiooniga, ning toetame Ukraina euroatlandi püüdlusi,» lausus Biden Ovaalkabinetis Ukraina presidendile.

Zelenskõi, kes teisipäeval külastas USA kaitseministeeriumi, et veenda neid pakkuma sõjalist toetust võitluses Venemaa ja Kremli toetatud separatistidega, on esimene Euroopa liider, kes on seni Bideni ametiajal kohtunud temaga Valges Majas. Zelenskõi kohtumine Bideniga siiski nihkus kavandatust paar päeva hilisemaks, kuna USA oli ametis oma Afganistani missiooni lõpetamisega.

«President Zelenskõi ja Ukraina on saanud sellelt administratsioonilt sama palju – kui isegi mitte rohkem – tähelepanu kui iga teine Euroopa riik,» ütles üks USA administratsiooni anonüümsust palunud ametnik ajakirjanikele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles