Iraagis hukkus Islamiriigi rünnakus 13 politseinikku (1)

Copy
Iraagi föderaalpolitseinikud patrullimas. Foto on illustratiivne.
Iraagi föderaalpolitseinikud patrullimas. Foto on illustratiivne. Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP / SCANPIX

Islamiriigi (IS) rünnak kontrollpunktile Kirkuki lähedal Põhja-Iraagis tappis pühapäeva varasel tunnil 13 politseinikku, kinnitasid nii meditsiini- kui ka julgeolekuallikad.

«Islamiriigi liikmete sihtmärgiks oli politsei kontrollpunkt,» ütles tundmatuks jääda soovinud politseiallikas, täpsustades, et lisaks 13-le tapetule sai kolm politseinikku haavata.

Kirkuki meditsiiniallikad kinnitasid seda informatsiooni.

Islamiriik võttis 2014. aasta rünnakutega Iraagis suured alad kontrolli alla, millele aga järgnes USA ja liitlaste vastupealetung.

Iraagi valitsus kinnitas 2017. aastal et sunniäärmuslased on alistatud, kuid sellele on järgnenud üksikute võitlejarühmade asümmeetrilised rünnakud Iraagi julgeolekujõudude vastu.

Nüüd leidis aset üks pühasõdalaste selle aasta kõige verisem kallalaetung. 19. juulil tappis ISi pommirünnak Bagdadi šiiavähemusega asustatud eeslinnas Sadris 30 inimest.

Iraagis on praegu 3500 rahvusvaheliste liitlasvägede sõdurit, neist 2500 USA sõdurit, kuid Washington on lubanud oma sõjalist kohalolekut Iraagis vähendada.

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles nädal tagasi Iraagis olles, et Prantsusmaa jätkab seal oma vägede hoidmist, et võidelda terrorismiga isegi juhul, kui USA sealt lahkub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles