Merkel: toetan täielikult Lascheti saamist mantlipärijaks

Copy
Liidukantsler Angela Merkel ja tema mantlipärija Armin Laschet.
Liidukantsler Angela Merkel ja tema mantlipärija Armin Laschet. Foto: EPA/Scanpix

Ametist lahkuv Saksa kantsler Angela Merkel kinnitas pühapäeval täielikku toetust Armin Lascheti saamisele tema mantlipärijaks sel kuul peetavatel üldvalimistel.

Merkel ja Laschet külastasid Nordrhein-Westfaleni liidumaal Hageni linna ja veel üht piirkonda, mis sai juulis äkktulvades rängalt kannatada.

Laschet on selle liidumaa peaminister.

«Armin Laschet juhib Saksamaa suurimat liidumaad väga edukalt,» ütles Merkel Hagenis ajakirjanikele. «Keegi, kes suudab juhtida sellist liidumaad, suudab juhtida ka Saksamaad kantslerina.»

Saksamaal peetakse üldvalimised 26. septembril.

Küsitlustes jääb aga Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimees Laschet alla vasaktsentristlikele sotsiaaldemokraatidele.

Sotsiaaldemokraatide edule küsitlustes on kaasa aidanud nende enda kantslerikandidaadi, rahandusminister Olaf Scholzi suhteline populaarsus. Scholz on Merkeli koalitsioonivalitsuses ka asekantsleri ametikohal.

Merkel ütles ühisel pressikonverentsil Laschetiga, et järgmisel kolmel nädalal on vaja täielikku pühendumist kõikidel tasanditel, seda nii valitsuselt kui valimiskampaania tegijatelt.

«On palju asju, mida me peame tegema samal ajal: on koroonaviirus, üleujutused ja siis on ka valimised,» ütles Merkel ja lisas: «Ma arvan, et üheskoos teeme hästi, ja Armin Laschet teab, et tal on mu toetus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles