Berliin esitas Moskvale valimiseelsete küberrünnakutega seoses protesti

Copy
Saksa parlamendi alamkoda. Foto on illustratiivne.
Saksa parlamendi alamkoda. Foto on illustratiivne. Foto: Tobias Schwarz / AFP / Scanpix

Saksamaa esitas Venemaale protesti seoses katsetega varastada parlamendisaadikutelt andmeid, Berliini hinnangul võib tegu olla ettevalmistustega valeinfo levitamiseks enne eelseisvaid Saksamaa üldvalimisi, teatas esmaspäeval välisministeerium.

Välisministeeriumi kõneisik Andrea Sasse ütles, et häkkerite ühendus Ghostwriter on «kombineerinud tavalisi küberrünnakuid desinformatsiooni ja mõjuoperatsioonidega» ning et Saksamaa vastu suunatud tegevust on täheldatud juba mõnda aega.

Sasse lisas, et enne Saksamaa 26. septembri parlamendivalimisi on tehtud katseid saada kätte liiduparlamendi ja osariikide parlamentide saadikute sisselogimisdetaile, mille eesmärk on identiteedivargus.

«Need rünnakud võivad olla ettevalmistus mõjuoperatsioonideks, näiteks valimistega seotud desinforrmatsioonikampaaniateks,» ütles Sasse.

«Saksa valitsusel on usaldusväärset infot, mille kohaselt Ghostwriteri tegevust võib omistada Vene riigi ja konkreetsemalt Vene sõjväeluure GRU kübertegevusele,» lausus ta.

«Saksamaa näeb selles vastuvõetamatus tegevuses ohtu riigi julgeolekule ja demokraatlikule otsustusprotsessile, mis võib tõsiselt pingestada kahepoolseid suhteid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles