Rootsis võeti kinni kaks Islamiriigiga seotud naist

Copy
Kurdide juhitud Al-Holi laager.
Kurdide juhitud Al-Holi laager. Foto: Delil Souleiman/Scanpix

Rootsi politsei teatas esmaspäeval, et vahistas pärast Süüriast naasmist kaks terrorirühmitusega Islamiriik seotud naist.

Kohaliku meedia teatel uuritakse ühte neist koguni sõjakuritegudega seoses.

Naised võeti kinni ja vangistati, kui nende lennuk saabus esmaspäeval Stockholmi.

Rootsi riikliku telekanali SVT informatsiooni kohaselt kahtlustatakse vähemalt ühte neist sõjakuritegudes, genotsiidis ja inimsusevastastes kuritegudes. Naisi saatis ka kuus last. Politsei informatsiooni kohaselt kuulavad nad üle veel ühte kahtlusalustega seotud naist.

SVT andmetel viibisid naised vahepeal Süürias põhjaosas asuvas ja kurdide juhitud Al-Holi laagris, kuid sealsetel võimudel ei olnud piisavalt tõendeid neile süüdistuse esitamiseks.

Viimastel aastatel on Rootsi naasnud mitmeid islamiäärmuslaste ja terroriorganisatsioonidega seotud inimesi. Märtsis mõisteti 31-aastane rootslanna kolmeks aastaks vangi, kuna ta viis oma lapsed Islamiriigi kontrolli alla.

Rootsi kohus mõistis alles juulikuus 22-aastase afgaani mõrvakatsete eest eluks ajaks vangi, sest ta oli rünnanud märtsis noaga seitset inimest. Ründaja kõneles kohtus, et rünnak juhtus eriti raskel ajal, mil keegi võõras ärritas ta üles väitega nagu poleks jumalat olemas.

Rootsis on võimalik eluaegse vanglakaristuse puhul kümne aasta möödudes taotleda karistusaja piiritlemist ning tegelikkuses osutub eluaegne vanglakaristus keskmiselt 16-aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles