Valgevene sulatab oma majanduse ühtseks Venemaa omaga (6)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja tema Valgevene kolleeg Aljaksandr Lukašenka tänavu juulis Peterburis. 
Venemaa president Vladimir Putin ja tema Valgevene kolleeg Aljaksandr Lukašenka tänavu juulis Peterburis. Foto: Aleksei Nikolski/ Reuters//Scanpix

Valgevene sõlmib Venemaaga väga ulatuslikud majanduslepped, mis peaksid vähemalt Moskva meelest kaasa tooma veel suurema poliitilise lähenemise kahe riigi vahel. Valgevene suveräänsuse loobumisest, isegi osalisest, veel siiski jutt ei käi, usuvad eksperdid.

Pärast kolm aastat kestnud läbirääkimisi on Moskva ja Minsk mõlema riigi meedia teatel valmis alla kirjutama majandusliku integratsiooni dokumendid. Need 28 liiduprogrammi reguleerivad teadaoleva info põhjal koostegevusi konkreetsetes majandusvaldkondades, kuid ei puuduta näiteks selliseid tähtsaid asju nagu ühisvaluuta, ühine maksupoliitika või ühised järelevalveorganid. Samuti ei sisalda see teadaolevalt poliitilisi punkte.

Täna peaksid 28 liiduprogrammi Moskvas heaks kiitma Venemaa ja Valgevene presidendid Vladimir Putin ja Aljaksandr Lukašenka, kes kohtuvad sel aastal juba viiendat korda. Homme peaksid Vene meedia teatel programmid Minskis allkirjastama mõlema riigi peaministrid.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles