Blinken: Taliban peab legitiimsuse välja teenima (1)

Copy
Antony Blinken.
Antony Blinken. Foto: Jonathan Ernst

USA välisminister Antony Blinken ütles kolmapäeval, et Taliban peab oma legitiimsuse maailma ees välja teenima, olles nimetanud ametisse valitsuse, kuhu kuulub mitu USAs terrorismisüüdistuste alusel tagaotsitavat.

«Taliban tahab rahvusvahelist legitiimsust. Mis tahes legitiimsus, mis tahes toetus tuleb välja teenida,» ütles Blinken pärast 20 riigi välisministrite kohtumist Afganistani tuleviku teemal.

Blinken kõneles ajakirjanikega USA õhuväebaasis Saksamaal Ramsteinis pärast seda, kui ta juhtis 20-riigilist ministrite kohtumist Afganistani küsimuses.

Ajutine valitsus, kuhu ei kuulu ükski grupp peale talibide endi, «ei anna signaali suuremaks rahvusvaheliseks koostööks ja stabiilsuseks riigis», ütles Saksa välisminister Heiko Maas.

«Me loodame, et kui valitsuse koostamist, mis pole veel valmis, jätkatakse, siis vajaminevad signaalid antakse,» lisas ta.

Maasi hinnangul olid kolmapäevased kõnelused Talibani puudutava rahvusvahelise koordinatsiooni alguspunktiks. Kõnelustel osales ka Talibani ajalooline toetaja Pakistan, kirjutas AFP.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles