Jaapan pikendab koroonaeriolukorda septembri lõpuni

BNS
Copy
Jaapani peaminsiter Yoshihide Suga
Jaapani peaminsiter Yoshihide Suga Foto: Nicolas Datiche

Jaapan pikendab Tokyos ja veel ligi 20 piirkonnas koroonaeriolukorda septembri lõpuni, kuna tervishoiusüsteem on endiselt suure surve all.

Praegune eriolukord, mis pidanuks lõppema pühapäeval, kehtestati kõigepealt mais Okinawal ja seejärel laienes mujale.

Suuresti soovituslikud piirangud tunduvad aina vähem toimivat, sest väsinud inimesed lihtsalt eiravad neid.

Koroonameetmete pikendamine hõlmab perioodi, mil Jaapani valitsuses on aset leidmas üleminek. Peaminister Yoshihide Suga ei kandideeri 29. septembril võimupartei juhi kohale, tema mantlipärijast saab tõenäoliselt uus valitsusjuht.

Suga valitsust on karmilt kritiseeritud liiga väheste ja hiliste meetmete pärast, mis pole osutunud piisavalt tõhusaks. Samuti olümpiamängude korraldamise eest pandeemia ajal, hoolimata avalikkuse vastuseisust.

Majandus- ja rahandusminister Yasutoshi Nishimura, kes vastutab ka Covid-19 meetmete eest, tegi piirangute pikendamise ettepaneku neljapäevasel valitsuse istungil, öeldes, et raskete haigusjuhtude hulk on endiselt suur ning paljud haiglad on surve all. Kümned tuhanded koroonahaiged põevad haigust kodus või ajutistes keskustes.

«Me peame stabiliseerima meditsiinisüsteemi ja tagama, et nakkuste arv pidevalt väheneb, ning leevendama täiendavat survet tervishoiule,» ütles Nishimura.

Meetmete pikendamisest antakse ametlikult teada hiljem neljapäeval. Ettepaneku kohaselt jääksid need kehtima praeguse 21 prefektuuri asemel 19s.

Valitsus uurib ka teekaarti piirangute leevendamiseks umbes novembris, mil suurem osa elanikkonnast peaks olema vaktsineeritud. Täielikult vaktsineeritutel lubataks reisida, osaleda pidudel või massiüritustel.

Nishimura ütles, et praegu on täielikult vaktsineeritud umbes 49 protsenti elanikkonnast ning septembri lõpuks peaks see olema üle 60 protsendi.

Jaapanis on kinnitust leidnud umbes 1,65 miljonit koroonanakkuse juhtu. Covid-19 tõttu on surnud 16 500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles