Sydney elanikud lubatakse vaktsineerimiseesmärgi täitmisel pubisse

Copy
Inimesed jalutamas Sydney Bondi Beachi promenaadil.
Inimesed jalutamas Sydney Bondi Beachi promenaadil. Foto: Loren Elliott / Reuters / Scanpix

Koroonalukustuse tingimustes elavad Austraalia suurima linna Sydney elanikud võivad pubisse õlut jooma minna juba järgmisel kuul, kui kahe annusega on vaktsineeritud 70 protsenti täiskasvanuist, nähtub neljapäeval avaldatud ametlikust «vabadusekavast».

Austraalia Uus-Lõuna-Walesi osariigi ametnikud lubasid, et koduspüsimise käsust loobutakse kohe, kui vaktsineerimiseesmärk täidetakse.

Kavas ei mainitud kindlat kuupäeva, kuid praeguse tempo juures võidakse 70 protsendini jõuda oktoobris.

«Eine lähedastega või jook sõpradega on silmapiiril,» tõotas osariigi asepeaminister John Barilaro.

Sydney viis miljonit elanikku on juba kümme nädalat lukus olnud ning taasavamise lubadusest loodetakse, et see innustab inimesi kiiremini vaktsineerima.

Samuti plaanitakse taasavada juuksurisalongid, spordisaalid, restoranid ja kinod. Õpilased lubatakse tagasi kooli 25. oktoobril.

Kui eesmärgini jõutakse oktoobris, oleks sydneylased selleks ajaks lukustuse tingimustes olnud kuni neli kuud.

Uus-Lõuna-Walesis tuvastati neljapäeval 1405 uut koroonaviiruse juhtu. Arstid hoiatavad, et surve haiglatele on kasvamas.

«Kui taasavada, võib oodata nakatumiste kasvu. Kui see on aga vaktsineeritud rahvastik, siis see meie tervishoiusüsteemi ei häiri,» ütles osariigi peaminister Gladys Berejiklia.

Osariik lubab täiendavaid vabadusi, kui vaktsineeritute osakaal jõuab 80 protsendini. Berejiklia on vihjanud, et siis võidakse esmakordselt alates mullu märtsist lubada taas rahvusvahelist reisimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles