VIDEOD ⟩ Karud vallutavad Californias põlengute eest pagenud inimeste kodusid

Postimees
Copy
Põlengusuitsu mattunud tühi tänav Californias South Lake Tahoe linnas. Inimeste evakueerimise järel haarasid asulas võimu näljased karud.
Põlengusuitsu mattunud tühi tänav Californias South Lake Tahoe linnas. Inimeste evakueerimise järel haarasid asulas võimu näljased karud. Foto: FRED GREAVES / REUTERS / SCANPIX

Pärast seda, kui metsatulekahjud sundisid 22 000 inimest lahkuma oma kodudest Tahoe järve kaldal USAs California osariigis, on piirkonnas elavad karud hõivanud tänavad ning isegi mõne maja.

Olukorras, kus järve lõunakaldal asuv kuurortlinn South Lake Tahoe on inimtühi, prügivedu seiskunud ning leegid haaravad karude tavapäraseid elupaiku, on kiskjad toiduotsingutel suundunud tutvuma prügikastide sisuga ning murdnud sisse ka majadesse. Karusid on nähtud viimastel päevadel inimeste kodudes, bensiinijaamas ja luusimas toidupoe juures.

Kuigi sügiseti kipuvad karud enne talveunne jäämist ka muidu linna seiklema, siis El Dorado maakonna šerifiameti sõnul on praegu oluliselt kasvanud karude sissemurdmised hoonetesse võrreldes tavalisega ning loomad on rüüstanud kümneid kodusid ja sõidukeid, vahendas The Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles